Americký legendární rapper Tupac Shakur aka 2Pac za svých 25 let života stihl dosáhnout neuvěřitelně mnoha věcí. Měl velmi dobře naplánovanou i svou budoucnost, které se již bohužel nedožil. Co všechno plánoval a co chtěl také změnit?

Hudební a filmový průmysl

Tupacovo poslední album již vyšlo pod novou přezdívkou Makaveli. V mnoha rozhovorech před smrtí dal Tupac několikrát nenápadně najevo, že by rád opustil svět rapové hry a dále by se věnoval pouze vedlejším aktivitám týkajících se rapu. Těmi mělo být založení vlastní nahrávací společnosti pro nové talenty s názvem Makaveli Records, pod kterou vyšlo jeho v pořadí páté a první posmrtné album The Don Killuminati: The 7 Day Theory.

Díky provozu této společnosti by totiž mohl i nadále vydělávat velké peněžní obnosy, takže si rozvrhl svůj čas tak, že bude dřít do úplného vyčerpání. Tato vize vznikla z toho důvodu, že by mohl v následujících letech čerpat pouze z ještě nevydaných materiálů a tímto chytrým způsobem by mohl vydávat jedno nové album zhruba jednou za dva roky a to bez jakékoli větší námahy.

Tupac založil ve stejné době jako Makaveli Records společnost Euphanasia, které měla produkovat nové zajímavé filmy. Tupacovo záměry ovšem směřovaly úplně někam jinam než pouze na vlastní osobu, jakožto hlavní roli. Rád by dle svých slov režíroval a dělal producenta, než herce samotného. Neuvěřitelně totiž toužil po získání nějaké prestižní filmové ceny, bohužel to se mu nepovedlo, třebaže ve všech různých rolích opravdu zářil. Už v mládí inkriminoval Tupac spíše k filmu než k hudbě.

Politika, charita a další dobročinné cíle

Mnoho ze skladeb od Tupaca by se dalo zaškatulkovat jakožto striktní politický rap. Tupac byl velice dobrý řečník a díky svému charisma dokázal, aby ho lidé poslouchali a přitakávali mu. Navíc nedělal mezi různými lidmi rozdíly, čímž si dokázal snadno získat jejich srdce, hlavu, sílu a odhodlání. Tupac chtěl proto v budoucnu založit vlastní politickou stranu a s tou docílit hned několika změn. Zajímavé, že?

Tupac se vždy angažoval v charitě. Chystal se vydat kalendář se svou osobou a dalšími mnoha hvězdami z branže, z jehož prodeje by šly výdělky na charitu. Děti chtěl oddělit od světa drog, flákání a alkoholu založením baseballové ligy v Kalifornii. Také chtěl pořádat koncerty zdarma pro děti, které by měli dobrý prospěch. Chtěl tím jednoznačně docílit toho, aby se děti lépe učili a měli určitou motivaci do života. Dále měla být zprovozněna jakási “linka bezpečí”, na které by si děti mohli s někým promluvit a když píšu s někým, myslím tím čas od času i Tupaca. Mezi další plány se řadí vybudování různých sportovně-zábavných center apod.

YouTube video

Mohlo by vás také zajímat