Když si před časem novozélandští policisté pustili policejní vysílání, které jim slouží k interní komunikaci a všeobecné koordinaci jednotek, nestačili se divit. Z vysílaček jim totiž místo hlasů kolegů začal opakovaně znít proslulý kontroverzní hit Fuck tha Police od legendární losangeleské formace N.W.A.

YouTube video

Vtipálci, kteří jsou zdatnými hackery, kromě této skladby do vysílání vložili i stejnojmennou verzi od rockové kapely Rage Against the Machine.

YouTube video

Nejen vedení policie je pochopitelně dosti naštvané a pevně si stojí za tím, že tento nemístný žert mohl ohrozit spoustu lidí na životech, protože v danou dobu mohli být kupříkladu obětí násilníků či zlodějů a nemuselo se jim dostat včasné pomoci. Zásahy do policejního vysílání podle něj představují obrovské nebezpečí pro veřejnou bezpečnost a kdo se do něj pokusí jakýmkoliv způsobem zasáhnout, může čelit až jednomu roku odnětí svobody, samozřejmě záleží na individualitě daného zásahu.

Tento incident není na Novém Zélandě zcela prvním. V předchozích letech se například do vysílání nabouraly osoby, které místo hudebních skladeb vkládaly hlasité chrochtání prasat… k tomu se asi raději ani nebudeme vyjadřovat, ať se do něčeho nezamotáme, že jo!

Mohlo by vás také zajímat